It Makes Your Cate Smack.

Eliminator

Een kluswoning in Utrecht een betaalbaar alternatief

De aanschaf van een woning de grootste financiƫle beslissing die een mens ooit maakt in zijn leven en voor velen is die stap ook zo groot dat ze er liever niet aan denken. Daarentegen is het echter wel, als je het op een zeer lange basis bekijkt, voordeliger om een eigen huis aan te schaffen in plaats van er eentje te huren je ganse leven lang. Een huis is daarenboven niet alleen maar een kost maar ook een belegging en een investering. Het grote dilemma voor velen is echter om een betaalbare woning te kunnen vinden en daar de vastgoedprijzen het laatste decennia echt wel fors gestegen zijn is dit voor velen al een heuse opdracht geworden. Maar er bestaan alternatieven die de aanschaf van een eigen betaalbare woning wel mogelijk maken.
 

Volledig je eigen nestje.

Zo kan je bijvoorbeeld een zogenaamde kluswoning in Utrecht kopen voor een zeer betaalbare prijs, maar het woord zegt het zelf ook wel, dit is een huis waar uiteraard nog degelijk wat aan geklusd moet worden, maar dat wil dus ook zeggen dat je er volledig iets van jezelf van kan maken en het volledig kan maken en inrichten zoals je dat zelf wilt. Bij de aankoop van dergelijk project komt er behoorlijk wat papierwerk kijken, maar daarvoor bestaan verschillende hulpinstanties van bijvoorbeeld een procesbegeleider, ook een architect kan nodig zijn als het over echt grotere projecten gaat.
 

Nieuw leven in wijken.

Het doel bij dergelijke kluswoningen is vaak om nieuw leven te blazen in achterstandswijken en zo wil de gemeente vaak een wijk een nieuwe impuls geven en de leefbaarheid verbeteren. Op de een of andere manier is het dus een win win situatie waarbij de koper een betaalbare woning kan kopen en hier zelf iets moois van kan maken en de gemeente wint erbij daar de leefbaarheid vergroot wordt.